NoteratOkategoriseradeVeteraner

Brønshøj Bordtennis 60+ äntligen på besök i Falkenberg

By 30 april, 2022 No Comments

Det kom att krävas dubbla lagbilder, när Brønshøj Bordtennis 60+ äntligen kunde komma på besök till Falkenberg. Efter ett intensivt arbete av Gert Jørgensen anlände torsdagen den 28 april 15 danska veteranspelare till Grand Hotel. Besöket har flera gånger skjutits upp, eftersom det elaka coronaviruset gång på gång satt käppar i hjulet.

Såväl 2020 som 2021 ställdes besöket in, och även i år var det in i det sista osäkert om det kunde bli av. Till all lycka gav viruset med sig en aning och Gert kompletterade sitt lag med några lån. Det var betydligt enklare att få ihop lag för FBTK. För att så många som möjligt skulle få spela, byttes tre hela lag ut till andra dagens spel. Därför blev det den här gången två olika lagbilder.

Lagbild torsdag.

Lagbild fredag

Av tradition spelar man i Falkenberg med tremannalag. Det blev således fem matcher på torsdagen och lika många på fredagen. Även om klubbarna spelar om ett vandringspris, som den här gången hamnade hos FBTK efter totalt 8-2 i matcher, är resultatet av underordnad betydelse. Den sociala delen är minst lika viktig som bordtennisen. Många är de vänskapsband som knutits sedan vänbesöken började 2013.

Årets vänbesök inleddes och avslutades med lunch på Harrys terrass. Där åt samtliga deltagare även middag på torsdagskvällen. På programmet stod bland annat ett quiz (alltför svårt?) samt språk- och räkneordsövningar. Det är inte alltid enkelt för en dansktalande att få till uttalet på sju eller sjuttio, nästan lika besvärligt som för en svensk att förstå och uttala de danska räknorden.

Vid den avslutande lunchen framförde Gert Jørgensen gästernas tack och överlämnade det av Brønshøj uppsatta vandringspriset. Samtliga deltagare var helt överens om att det inte får dröja lika länge till nästa träff, som preliminärt blir av i mars i Köpenhamn.

Uffe Pedersen och Bo Johansson möttes under överinseende av Gert Jørgensen vid domarbordet.

Hasse Karlsson, konstnär, kan även hantera en racket. Här i match mot Bruno W Nielsen.

Det av Brønshøj uppsatta vandringspriset har åter hamnat i Falkenberg.