NoteratOkategoriseradeVeteraner

Dick Torstensson 80 år – Falkenbergs BTK gratulerar

By 10 februari, 2022 No Comments

Om någon nu levande person är förtjänt av epitetet Herr Falkenbergs BTK, är valet mycket enkelt. Det skulle naturligtvis vara Dick Torstensson. Den 11 februari 2022 uppnår denne hedersman 80 år.

Listan över Dicks insatser för FBTK skulle kunna göras hur lång som helst, men det räcker kanske att nämna att mer än 50 år i styrelsen, oändligt många timmar som spelare, tränare, lagledare, coach, hjälpreda och allt-i-allo finns på Dicks CV. Hur har han hunnit och orkat? En av förklaringarna heter Ingela, Dicks fru sedan många år.

Falkenbergs BTK framför sina varmaste gratulationer, och vi vet att hela den svenska pingisfamiljen instämmer i våra gratulationer och lyckönskningar.

Dick tillsammans spelarna i BTK King. På sin tröja har Dick klubbmärket, som hans mamma komponerade och sydde. Bordet är lika rejält som hemsnickrat.

Junioren Dick möter Hans Alsér i Västsvenska Mästerskapen.

 

Efter sin aktiva karriär blev Dick en mycket duktig tränare och coach. Här är det Nils Billing som lyssnar till Dicks kloka råd.

När FBTK blev svenska mästare för tredje gången var Dick tillsammans med Allan Dahlgren tränare för laget, som innehöll idel kända namn: Ulf ”Tickan” Carlsson, Stellan Bengtsson, Bo Persson, Anders Johansson och Lennart Nilsson. Ganska hygglig kvalitet på det laget…