NoteratVeteraner

Efterlängtad vinst för veteranerna mot Helsingborg, 3,5-2,5

By 18 oktober, 2018 No Comments

Det blev oerhört jämnt och spännande, när Pensionärernas BTK från Helsingborg kom på besök till Falkhallen och FBTKs veteraner. FBTK kunde till slut avgöra till vinst med minsta möjliga marginal, 3,5-2,5. Om man räknar singlar och dubblar, var det ännu jämnare, 30-30!

Klubbmatchen avgjordes faktiskt i den allra sista singelmatchen som spelades. Den utkämpades mellan Karl-Arne Karlsson och Roland Nilsson i lag 3. Kalle kunde slå in matchbollen i det fjärde setet och avgöra den matchen till 6-4 och därmed också hela klubbmatchen.

FBTK hade sina starkaste kort i lag 1 till 3, medan Helsingborg dominerade i lag 5 och 6. Lag 4 spelade 5-5. Där räddade Tore Andersson oavgjort i sista singeln.

Noterbart är också att Georg Holmqvist den här gången kammade noll. När hände det senast?! Kanske var saknaden för stor efter hans trogne vapendragare Sven-Inge Jönsson, som rest till Sydafrika…

I FBTK var det den här gången två spelare som lyckades vinna tre singlar och dessutom var delaktiga i dubbelseger. Dessa två var Nils Billing i lag 1 och Sven Johansson i lag 3.

Efter matchen blev det korv med bröd  och efterföljande fika på hyllan. Berith Bengtsson och Christina Lindskog stod som vanligt för serveringen.

Returmötet i Helsingborg blir preliminärt onsdagen den 16 januari 2019.

Falkenbergs BTK vet – Pensionärernas BTK Helsingborg  3,5 – 2,5  (30-30)

Lag 1:  8-2  Nils Billing 3+dbl, Tommy Andersson 2+dbl, Lennart Nilsson 2

Lag 2:  7-3  Bo Johansson 2+dbl, Rolf Johansson 2+dbl, Lars Hällström 2

Lag 3:  6-4  Sven Johansson 3+dbl, Karl-Arne Karlsson 2, Hans-Åke Benjaminsson 1+dbl

Lag 4:  5-5  Hasse Karlsson 3, Leif-Arne Svensson 1, Tore Andersson 1

Lag 5: 2-8  Tommy Persson 2, Stig Edeback, Hans Larsson

Lag 6: 2-8  Rune Andersson 2, Lars-Åke Jacobsson, Arne Fredman