NoteratVeteraner

FBTKs veteraner besegrade Laholm på bortabord, 4-2

By 13 november, 2019 No Comments

Nästan på dagen fem år efter den första klubbmatchen mellan Laholms BTK Serve och Falkenbergs BTKs veteraner möttes de båda klubbarna för elfte gången. FBTKs veteraner drog den här gången längsta strået och lyckades vinna med 4-2. Laholm var starkast på bord 1 och bord 6, medan FBTK resultatmässigt dominerade på borden 2-5. Klubbmatchen spelades med sex 3-mannalag, totalt 60 singel- och dubbelmatcher.

Laholms förstalag vann med 6-4. Närmast kameran Lennart Nilsson i matchen mot Björn Nilsson.

Lag 1 brukar ha bekymmer med Laholms förstalag. Så blev det även den här gången, 4-6. Nils Billing hade flyttats ned i andralaget, eftersom han var krasslig och han ersattes av Rolf Johansson. Lars Hällström övertygade stort genom att vinna sina tre singelmatcher. Lennart Nilsson brottades med motståndarna material och tog en seger. Rolf Johansson brottades mest med sitt eget material – hans racket gick sönder i femte set vid ledning 9-4. Sedan var den dagen förstörd…

Lag 2 övertygade med stabilt spel och vann med 7-3. Enda egentliga plumpen i protokollet var förlusten i dubbelmatchen. Nils Billing vann sina tre singelmatcher i raka set.

Även lag 3 vann med siffrorna 7-3. Också här tappade FBTK dubbelmatchen.

Hasse Karlsson var inte nöjd med missad ”straffspark” vid underläge 9-10. Hasse kom dock tillbaka och vann matchen mot Boje Jarl.

I lag 4 gjorde Christer Karlmark säsongdebut med att vinna sina tre singlar. Tommy Johansson och Tommy Persson tog vardera 2 singlar och delaktighet i dubbeln. Vinsten kom att skrivas 8-2.

I lag 5 blev det jobbigt för FBTK-spelarna Jan Cohn och Jan Bengtsson. Ett sent återbud på grund av sjukdom ledde till att de fick spela extra många matcher, men det gjorde de med den äran, seger med 6-4. Nykomlingen Jan Cohn vann fem(!) singlar och är fortfarande obesegrad efter tre klubbmatcher. Kanske läge för uppflyttning?

För lag 6 blev det förlust, 3-7. Det var emellertid jämnare än vad resultatet antyder. Fem av singelmatcher gick nämligen till skiljeset. Tyvärr tog Laholm hem segern i fyra av matcherna.

FBTKs nestor Rune Andersson. Arne Fredman dömde. Hans Larsson i bakgrunden på det angränsande bordet.

Efter matchen bjöd Laholm på förstklassig fika och gratulerade FBTK till segern. FBTK tackade för trevligt värdskap, god match och förplägnad samt bjöd in till ny match i Falkhallen torsdagen den 13 februari 2020.

Resultat

Laholms BTK Serve – Falkenbergs BTK  2 – 4  (25-35)

Lag 1  6-4  FBTK: Lars Hällström 3, Lennart Nilsson 1, Rolf Johansson

Laholm: Kaj Karlsson 2+dbl, Björn Nilsson 2+dbl, Gert Larsson 1

Lag 2  3-7  FBTK: Nils Billing 3, Sven Johansson 3, Hans-Åke Benjaminsson 1

Laholm: Mårten Truedsson 1+dbl, Bo Reinholdsson 1, Bo Ivansson dbl

Lag 3  3-7  FBTK: Tommy Lindskog 3, Tore Andersson 2, Hasse Karlsson 2

Laholm: Roland K Svensson 2+dbl, Boje Jarl dbl, Ingemar Börjesson

Lag 4  2-8 FBTK: Christer Karlmark 3, Tommy Johansson 2+dbl, Tommy Persson 2+dbl

Laholm: Stefan Erlandsson 1, Tommy Ahlenbäck, Kenneth Sandh

Lag 5  4-6  FBTK: Jan Cohn 5, Jan Bengtsson 1

Laholm: Ginger Karlsson 2+dbl, Roland Johansson 1+dbl, Mats Johansson

Lag 6  7-3  FBTK: Hans Larsson 2, Arne Fredman 1, Rune Andersson

Laholm: Jan Jönsson 3+dbl, Leif Håkansson 2+dbl, Jan Persson 1