NoteratVeteraner

FBTKs veteraner föll med 1-4 mot Helsingborg

Återbuden föll lika tätt som måndagens snöfall över Falkenberg inför veteranernas bortamatch mot Helsingborg. Det sista återbudet kom strax före avresan, och det var inte vem som helst som insjuknat under natten. Lagets ankare, Nisse Billing, vaknade med rosslande hals och tvingades avstå resan till Sundets pärla. Tack vare ett lån från Laholm i form av Roger Gustafsson, kunde FBTK trots allt ställa fem tvåmannalag på benen. Några av dessa ben tillhörde dessvärre spelare som nyligen klivit ur influensasängen, varför lagets spelstyrka var rejält försvagad.

Bortamatcherna mot Helsingborg spelas traditionellt med åtta tvåmannalag, men så många falkenbergare var det helt enkelt inte möjligt att få ihop. När Nisse kastade in handduken, blev följden att spelare fick flyttas upp minst ett steg och därigenom ställas mot svårare motstånd.

FBTK-spelarna gjorde emellertid sitt allra bästa, men räckte som väntat inte till mot de hemmastarka nordvästskåningarna. Bäst i FBTK lyckades andralaget med Tommy Andersson och Klas Johansson, som besegrade sina motståndare med 5-0.

Efter matchen bjöd hemmalaget på trivsamt umgänge och förstklassig förplägnad. FBTK tackade för god match och fika och önskade Helsingborg välkomna till Falkenberg den 17 oktober.

PBTK Helsingborg – Falkenbergs BTK  4 – 1  (17-8)

Lag 1  4-1  Roger Gustafsson 1, Rolf Johansson

Lag 2  0-5  Tommy Andersson 2+dbl, Klas Johansson 2+dbl

Lag 3  4-1  Hans-Åke Benjaminsson 1, Tommy Lindskog

Lag 4  5-0  Tore Andersson, Tommy Johansson

Lag 5  4-1  Rune Andersson 1, Hans Larsson