ElitlagetNoteratOkategoriserade

Söderhamn besegrade enkelt FBTK, 4-1

By 15 mars, 2018 No Comments

Det blev förlust för FBTK borta mot Söderhamn. Matchen slutade 4-1 till hälsingarna, sedan Alexander Franzén tagit FBTKs enda matchvinst.

Detta skedde samtidigt som såväl Kävlinge som Ängby/Spårvägen vann mot Eslöv respektive Rekord. På de två sista omgångarna har det otroliga hänt, att seriesuveränen Eslöv förlorat mot bottenkollegorna Kävlinge och Ängby/Spårvägen. Hur är detta möjligt? Som lök på laxen tappade Rekord två poäng mot Ängby/Spårvägen och en mot Kävlinge. Två av seriens topplag tar alltså tillsammans en poäng av åtta mot de två lag som FBTK kämpar mot för att undvika sistaplatsen i Pingisligan! Ängby/Spårvägen tar fyra poäng, Kävlinge tre och FBTK noll på de två avslutande omgångarna!

FBTK noll poäng mot Warta och Söderhamn… Bäst när det gäller? Sämst när det gäller? Det finns säkert mycket att diskutera och analysera när årets säsong ska utvärderas.

FBTK har i seriespelets två matcher dessutom besegrat Ängby/Spårvägen med 4-1 båda gångerna, men endast fått en poäng mot Kävlinge. Den togs på bortabord, men förlusten på hemmaplan berodde åtminstone delvis på att Padasak fått ledigt för att spela en turnering i Asien.

Kommer detta då att innebära, att FBTK flyttas ned till Superettan? Den serien toppas just nu av Söderhamns och Halmstads B-lag. Dessa får inte gå upp i Pingisligan. På tredje plats hittar vi Munkedal, medan Lyckeby återfinns på fjärde. Munkedal har tidigare vid flera tillfällen tackat nej till uppflyttning. Är det i så fall rimligt, eller ens möjligt, att budet går till seriefyran Lyckeby? Den som lever får se…

Söderhamn – Falkenbergs BTK  4-1

Cheng Qian – Guillermo Martinez  4-11, 11-8, 12-10, 12-10

Viktor Brodd – Alexander Franzén  11-4, 11-7 16-14

Anthony Tran – Padasak Taniviriyavechakul 11-5, 11-7, 11-7

Cheng Qian – Alexander Franzén  6-11, 9-11, 6-11

Viktor Brodd – Padasak Taniviriyavechakul  14-16, 11-7, 11-5, 13-11