ElitlagetNoterat

Förlust för FBTK mot Eslöv, 0-4

By 29 januari, 2019 No Comments

Det ser mer underlägset ut än det var. Eslöv besegrade visserligen FBTK med de klara siffrorna 4-0, men bakom de siffrorna döljer sig faktiskt åtminstone två mycket jämna matcher som gick till skiljeset.

Bruno Nettarp inledde i stor stil mot Daniel Kosiba. Bruno tog de två första seten efter avspänt och övertygande spel. Han tryckte ned Kosiba i dennes backhand och vann många poäng när Kosiba inte hann runt för att slå med sin forehand. I tredje tog Kosiba hand om taktpinnen och vann enkelt. I fjärde var Bruno i underläge hela tiden, men lyckades kämpa sig fram till 9-9. Då fick Kosiba chansen att serva hem setet och den chansen släppte han inte. I femte tycktes motivationen vara slut för Bruno och Kosiba kunde enkelt ta hem matchen.

An Shu tog första set med att bara tre släppta bollar till Truls Möregård. I de två följande seten visade Truls att han lärt sig hantera An Shus spel. I fjärde hade An Shu setboll utan att kunna sätta pricken över i, och till slut stod Truls som segrare med 3-1.

Sin (o)vana trogen inledde Padasak med att tappa första set till Ioannis Sgoropoulos. Padasak kom dock tillbaka och vann de två följande seten. I det fjärde låg han under nästan hela tiden, men lyckades ta hem setet med minsta möjliga marginal. Det avgörande setet blev tyvärr aldrig spännande. Padasak började visserligen med att vinna de två första bollarna, men sedan handlade det bara om Ioannis. I takt med att eslövsgreken lyckades med det mesta, växte håglösheten hos Padasak, som bara fick med fyra bollar. Därmed ledde Eslöv med 3-0.

Efter pausen hade An Shu att ta sig an Daniel Kosiba. Tyvärr tycktes An Shu ganska snabbt inse att han inte hade något att hämta. Kosiba dominerade totalt och vann i raka set. Förlusten för FBTK kom därmed att skrivas 0-4, vilket knappast kan sägas vara en sensation, men visst hade det varit roligt att spräcka Eslövs nolla. Möjligheten fanns…

I serien återstår nu tre matcher. Först Söderhamn och Spårvägen på hemmabord och så avslutas serien mot Kävlinge borta. Den stora frågan är om avståndet på fem poäng till Ängby ska räcka hela vägen.

Eslöv – Falkenberg 4-0

Daniel Kosiba – Bruno Nettarp 8-11, 9-11, 11-7, 11-9, 11-3

Truls Möregård – An Shu 3-11, 11-7, 11-7, 13-11

Ioannis Sgoropoulos – Padasak Taniviriyavechakul  11-8, 6-11, 9-11, 11-4, 11-4

Daniel Kosiba – An Shu 11-8, 11-8, 11-5