NoteratVeteraner

Förlust för FBTKs veteraner borta mot Byttorp, 2-3

By 19 februari, 2019 No Comments

Det slutade ungefär som det brukar göra, när veteranerna åker till Borås för att möta Byttorp. Det blev förlust med 2-3, sedan lag 1 och lag 2 tagit FBTKs vinster. Faktum är att veteranerna lyckats besegra Byttorp på bortabord endast två gånger. Boråsarna brukar vara betydligt beskedligare när de gästar Falkenberg.

FBTKs lag 1 tog en mycket övertygande seger med 8-2 . Det var bara nestorn Per Magnusson och Lars Larsson som lyckades knipa åt sig en vinst vardera. Nisse Billing var omutlig och tog hem tre singlar och var dessutom delaktig i dubbeln.

Lag 2 vann med minsta möjliga marginal, 6-4. Sven Johansson stod för tre singelsegrar. Lite överraskande var att det annars så säkra dubbelparet Johansson/Benjaminsson fick se sig besegrat av Arvidsson/Siesing.

FBTKs lag 3 hade ingen chans mot de namnkunniga motståndarna. Matchen slutade 8-2 i byttorpsfavör. Såväl Nils-Ove Carlsson som Hans Olausson förekommer ganska ofta i Byttorps lag 1.

Lag 4 var ungefär lika mycket utan chans mot sina motståndare. Inte heller blev det lättare av att Tommy Johansson i lag 3 samt Dick Torstensson och Hans Larsson i lag 4 dubblerade med att spela vissa matcher i lag 5. Lag 4 fick till slut ge sig med 1-9 i baken. Glädjande var att både Dick Torstensson och Rune Andersson var tillbaka.

Lag 5 med Arne Fredman och tre dubblerande lagkamrater förlorade med 3-7 efter en mycket tapper insats.

Byttorp och FBTK har nu mötts 34 gånger och statistiken är så jämn den kan vara. Båda klubbarna har 15 segrar var, medan 4 klubbmatcher slutat oavgjort.

Efter matchen bjöd hemmalaget på fika och Thomas Yngve redogjorde inte utan stolthet för resultatet. FBTK tackade för en trevlig match och önskade Byttorp välkomna till Falkenberg för returmatch, preliminärt den 30 januari 2020. I fortsättningen kommer klubbarna att mötas en gång per säsong.

Byttorps IF – Falkenbergs BTK  3 – 2  (30-20)

Lag 1  2-8  Nils Billing 3+dbl, Lennart Nilsson 2+dbl, Rolf Johansson 2

Lag 2  4-6  Sven Johansson 3, Hans-Åke Benjaminsson 2, Karl-Arne Karlsson 1

Lag 3  8-2  Tommy Persson 1, Tommy Lindskog 1, Tommy Johansson

Lag 4  9-1   Dick Torstensson 1, Hans Larsson, Rune Andersson

Lag 5  7-3   Arne Fredman 1, Dick Torstensson 1, Tommy Johansson 1, Hans Larsson

Fem matcher med tremannalag med spel på fem bord tar sin lilla tid.

Allra sista matchen spelades mellan Willy Pettersson och Karl-Arne Karlsson. Då hade klubbmatchen pågått i nästan fyra timmar.

Nostalgin flödade vid fikabordet när Lennart Nilsson berättade pingisminnen för Negan Svensson, Lars Larsson, Per Magnusson och Karl-Arne Karlsson.