NoteratVeteraner

Förlust för veteranerna borta mot Laholm, 2-3

By 25 oktober, 2018 No Comments

Laholm har blivit en allt svårare nöt att knäcka för FBTKs veteraner. Sydhallänningarnas förstalag har alltid varit av högsta klass, och nu kommer man även mycket starkt på bredden. Kaj Karlssons kampanjande för bordtennis för veteraner har verkligen burit frukt. Nu kom andra segern för laholmarna, den första tog man på bortabord i våras. Den här gången skrevs siffrorna till 3-2 i laholmsfavör.

Laholms förstalag hade en strålande ersättare för tragiskt bortgångne Christer Blom. Björn Nilsson, med hemvist i Åstorp, blev för svår för alla FBTK-spelarna, och detta lade grunden för hemmaviktorian.

Bord 2 och 3 gick med klara siffror till FBTK, men sedan visade Laholm vad bredd betyder. På såväl bord 4 som bord 5 blev det hemmasegrar, om än med minsta möjliga marginal på bord 4.

FBTK-are med full pott återfanns den här gången i lag 2 och 3, Lars Hällström och Bo Johansson i lag 2 vann tre singlar vardera och dessutom dubbeln. Karl-Arne Karlsson svarade för samma bedrift i lag 3.

Trots att det blev förlust i lagmatchen med 2-3, vann faktiskt FBTK fler singel- och dubbelmatcher, 22-28.

Efter matchen bjöd hemmalaget på fika. Bo Johansson tackade för god match och förplägnad och bjöd in till returmatch i Falkenberg, preliminärt torsdagen den 7 mars 2019.

Resultat

Laholms BTK Serve – Falkenbergs BTK  3-2  (22-28)

Lag 1  6-4  Nils Billing 2+dbl, Tommy Andersson 1, Lennart Nilsson dbl

Lag 2 0-10 Lars Hällström 3+dbl, Bo Johansson 3+dbl, Sven Johansson 3

Lag 3  2-8  Karl-Arne Karlsson 3+dbl, Hans-Åke Benjaminsson 2+dbl, Tore Andersson 2

Lag 4  6-4  Jan Bengtsson 2, Hans Larsson 1, Tommy Persson 1

Lag 5  8-2  Rune Andersson 2, Stig Edeback, Arne Fredman