ElitlagetNoterat

Förlust mot Eslöv, 2-4

By 1 oktober, 2018 No Comments

På förhand gick tipsen i Eslövs favör, och skåningarna levde upp till förväntningarna. FBTK spjärnade emellertid emot, och om inte om hade varit, kunde kanske en poäng stannat i Falkenberg. Hemmaspelarna har all heder av sin insats. Det är inte många lag i Pingisligan som kan sätta press på Eslöv.

An Shu inledde mot Truls Möregård och var egentligen aldrig riktigt nära. Truls kunde ganska ohotad spela hem matchen med 3-0.

Samtidigt möttes de båda vänsterhänderna, Padasak Taniviriyavechakul och Robert Svensson. Sin vana trogen började Padasak svagt och förlorade första set klart. Men sedan hände något. Padasak tände på alla cylindrar och bjöd på strålande pingis. Robert gjorde vad han kunde för att stoppa Padasaks fina forehandsdrives och slagduellerna var ofta av allra högsta klass. Efter fyra set med pang-pang-pingis kunde Padasak ta hem segern och utjämna till 1-1 i lagmatchen.

I den tredje matchen möttes Bruno Nettarp och Daniel Kosiba. Bruno inledde spänt och tappade de två första seten med stora siffror. I tredje hade han fått ordning på nervtrådarna och kunde vinna med 11-9. I det fjärde pressade han Kosiba hela vägen in i kaklet, men förlorade till slut med två bollar.

Efter pausen möttes An Shu och Robert Svensson. Första set gick klart till Robert, men sedan vaknade An Shu till liv och vann andra, trots att han halkat och vrickat foten vid ställningen 6-6. I det tredje hade han bara att knyta till säcken vid ledning 10-8, men Robert Svensson, som vid det laget hängde på repen, lyckades komma tillbaka och ta hem setet med 12-10. I det fjärde kom An Shu under med 0-2 och valde i det läget att avbryta matchen på grund av skada.

Under tiden passade Padasak på att slugga hem segern mot Daniel Kosiba. Som vanligt tappade han första set, men fick sedan ordning på sina attacker mot erkänt svårspelade Kosiba, och kunde ta hem matchen med 3-1. Den här matchen låg tidsmässigt före matchen mellan An Shu och Robert Svensson. Man kan ju alltid leka med tanken vad som kunde ha hänt om An Shu lyckats vinna tredje set och satt rejäl press på Robert.

Den avslutande matchen mellan Bruno Nettarp och Truls Möregård vanns av Truls, som därmed fastställde Eslövs segersiffror till 4-2. Truls imponerade med stark defensiv och giftig ballongplockning.

Resultat

Falkenbergs BTK – Eslövs AI BTK  2-4

An Shu – Truls Möregård  3-11, 10-12, 5-11

Padasak Taniviriyavechakul – Robert Svensson  5-11, 11-2, 11-6, 11-5

Bruno Nettarp – Daniel Kosiba  3-11, 3-11, 11-9, 9-11

An Shu –  Svensson 5-11, 12-10, 10-12, 0-11 (uppgivet vid 0-2)

Padasak – Kosiba 5-11, 11-5, 12-10, 11-9

Nettarp – T Möregård  9-11, 8-11, 7-11