Noterat

Håkan Jeppsson är död

By 7 december, 2018 No Comments

FBTKs tidigare medlem Håkan Jeppsson är död. Han gick hastigt bort, endast 57 år gammal.

Som ung var Håkan mycket lovande i både fotboll och bordtennis. Trots att en lysande karriär på fotbollsplanen med Malmö FF låg framför honom, bestämde sig Håkan för att som 13-åring satsa på bordtennis. Som 15-åring debuterade han i Allsvenskan för Arlövs IK.

Några år senare flyttade han till Falkenberg och vann med Falkenbergs BTK två SM-guld i lag. I laget som vann SM 1980 ingick, utöver Håkan, Stellan Bengtsson, Ulf ”Tickan” Carlsson, Bo Persson och Anders Thunström.

Håkan gick till SM-semifinal i singel, vann flera internationella mästerskap och blev bland annat sovjetisk mästare efter att ha besegrat Jörgen Persson i finalen.

Håkan återvände till Malmö 1983 och hjälpte till att föra upp Malmö FF i pingisens elitserie. Under de följande åren rankades han som bäst sexa i Sverige och tillhörde landslagstruppen, men blev aldrig ordinarie i landslaget. Före honom fanns spelare som J-O Waldner, Jörgen Persson, Ulf Bengtsson och Erik Lindh. Håkan Jeppsson är en av mycket få spelare som faktiskt har plusstatistik mot J-O Waldner!

Som ordförande för bordtennisen inom Malmö FF ledde han klubben till flera SM-guld.

År 2010 valdes Håkan Jeppsson till ordförande för Malmö FF fotboll. Under hans ledning har MFF dominerat fotbollen i Sverige och bland annat vunnit flera allsvenska guld och tagit sig till två slutspel i Champions League.

Håkan Jeppsson var en mycket duktig pingisspelare och blev en lysande idrottsledare. Han var dessutom en framstående företagsledare, bland annat för Stiga och Inwido (Elitfönster).

Idrottssverige har förlorat en mycket sympatisk person och stor ledare.

Vi i Falkenbergs BTK har många ljusa minnen av Håkan. Våra tankar i denna svåra stund går till hans två barn.