Halv elvaNoterat

Halv elva-gruppen på besök hos konstnären Dagmar Glemme

By 2 december, 2021 No Comments

Halv elva-gruppen ägnade första träningspasset i december åt kultur. Istället för pingisträning blev det ett besök hos konstnären Dagmar Glemme i Ugglarp.

Dagmar Glemme berättar om en graal, framställd i samarbete med Micke Johansson, en av världens skickligaste glasblåsare.

Dagmar berättade om sitt liv, sin konst och sitt konstnärsskap och guidade runt i sitt galleri. Hennes fantastiska berättelse om flykten från Polen som 2-åring, uppväxten med en ensamstående mamma, intresset för teckning och målning, skulptur, glasblåsning och samarbete  med en rad framstående konstnärer, bland andra målaren Bengt Lindström och glasblåsaren Micke Johansson, gjorde gruppen andlös. Berättelsen innehöll allt: tragik, komik, spänning, överraskande inslag och allt framfördes med glimten i ögat.

Exempel på Dagmar Glemmes breda konstnärsskap. En graal blåst i glas och målningar i olja.

Dagmar Glemme har haft utställningar över hela världen och finns representerad med sin konst på minst lika många ställen. Det var en mycket nöjd pingisgrupp, som gav sig ut i snöovädret efter ett mycket givande besök hos en enastående människa och konstnär.

Christina överlämnade gruppens tackgåva till Dagmar Glemme och hennes sambo Sten Lundgren.