NoteratOkategoriseradeVeteraner

Kultur för veteraner – och alla andra!

By 9 oktober, 2020 No Comments

Veteraner – och alla andra!

Livet består inte enbart av bordtennis, överskruvar och matcher i tävlingar! Livet kan också bestå av fantastiska konstupplevelser.

Tanken har varit att vi veteraner tillsammans skulle besöka Dagmar Glemmes Art Center i Vilshärad. Tyvärr har coronaviruset satt stopp för en sådan gruppaktivitet. Istället kan du på egen hand, eller tillsammans med någon, besöka utställningen.

Dagmar Glemme och Sten Lundgren är i färd med att flytta till Ugglarp och Dagmar ska i januari avveckla sitt fantastiska Art Center i Vilshärad.

Därför gäller det nu att passa på!

Till och med den 1 november pågår glasutställningen med mästaren Micke Johansson.

Micke har ofta arbetat ihop med Dagmar, bland annat med de stora offentliga glasskulpturerna som kan ses från Tylösandsvägen vid Kronolund, Frösakull.

Dessutom finns alltid en permanent och ständigt varierande utställning med konst av Dagmar Glemme.

Micke Johansson i arbete.

Utställningen är öppen fredag, lördag och söndag klockan 13.00-17.00.

Om du inte har möjlighet att åka till Vilshärad på helgerna, kontakta Sten, 0702-612288, eller prata med honom i samband med veteranträningarna, så ordnar han en tid åt dig.

Nästa utställning, den sista på Art Center, blir en kanonupplevelse! I november och december avslutar Dagmar Glemme verksamheten i Vilshärad med en utställning med verk av Ardy Strüwer och en rad andra konstnärer. Den utställningen återkommer vi till.

Ta tillfället i akt att uppleva dessa fantastiska konstnärer på nära håll innan det är för sent!