Noterat

Kvartsfinal 1

By 11 december, 2017 No Comments

Välkomna på Hallandsderby mellan Falkenbergs BTK – Halmstad BTK i kvartsfinal. matchdag måndag 3 april i Falkhallen.

Hallandsderby i kvartsfinal.

-jag hoppas vi kan prestera på en bra nivå, som många matcher tidigare i år, säger coach Erik Åhman. Vi är i dagsläget väl beredda fortsätter Erik. HBTKs Han Chuan Xi gör att de får bära lite favoritskap, men det är många öppna matcher och det ska bli roligt med derbymatcher, avslutar Åhman.

FBTK avslutade serien med att vinna borta mot Söderhamn med 4-0 och säkrade då en fjärde plats i serien. Ibrahima Diaw från Frankrike, Alexander Franzén och thailändaren Padasak Taniviriyavechakul var trion som spelade, och är troligen de som ställs mot Halmstad. Eller överraskar Erik med att ställa upp med spanjoren Guillermo Martinez? Talangen Emil Bergström är även med i truppen.

HBTK har värvat kinesen Han Chuan Xi under säsongen. Halmstadlaget har i sin trupp också Harald Andersson, Fabian Åkerström, Anders Eriksson, Elias Ranefur och amerikanen Kanak Jha.

Klubbarna har möts vid 66 tillfällen och det är fördel HBTK, som har vunnit 29 gånger, FBTK 23, och vid 14 tillfällen har matcherna slutat oavgjort. Med tanke på att Halmstad bara förlorat mot FBTK en gång på de 15 senaste mötena lagen emellan, så är gästerna favoriter. Senast lagen möttes i Falkenberg vann FBTK med 4-1.
På 2000-talet har lagen möts i slutspel två gånger och HBTK har vunnit bägge!

Domare:
Lennart Isaksson, Jan-Inge Bengtsson, Mikael Leijon och Bengt Ewaldsson

Speaker: Tommy Lindskog

Data: Pontus Orava

Matchvärd: Fingerprints

Blommor från Blomsterbörsen Falkenberg.