ElitlagetNoterat

Oerhört viktig bortaseger mot Ängby/Spårvägen. Martinez avgjorde rysarmatch till 4-2

By 12 februari, 2018 No Comments

Det blev mer spännande än vad som är nyttigt, när FBTK besegrade Ängby/Spårvägen på bortabord med 4-2. Fyra av sex matcher avgjordes i skiljeset! I den allra sista matchen lyckades Guillermo Martinez slå Daniel Schaffer med 3-2 i set, trots att han varit i underläge 2-1 och dessutom haft två matchbollar emot sig i fjärde. Martin ger sig dock aldrig, lyckades vända fjärde set till vinst och av bara farten kunde han också kämpa hem femte med 11-9. Därmed räddade han också en absolut nödvändig tvåpoängare till FBTK. Avslutningen av serien kommer att bli en riktig nagelbitare med tre lag på sex poäng. Det kan alltså räcka med en poäng i de tre sista matcherna – under förutsättning att Kävlinge och Ängby/Spårvägen kammar noll.

Det började annars inget vidare för Guillermo. Spårvägsjapanen Satoshi Aida vann enkelt i raka set. Martin bjöd bra motstånd i de två första seten, men i det tredje tycktes bensinen vara slut.

Samtidigt tog sig Padasak an en ny bekanting, den kinesiske portugisen Zhao Tianming, som debuterade för Ängby/Spårvägen. Efter en svängig match, där initiativet hela tiden växlade mellan spelarna, kunde Padasak till slut vinna med 11-9 i avgörande.

Alexander Franzén kunde därefter besegra Daniel Schaffer över fem set. Det var jämnt och ovisst matchen igenom, men Alex kunde kraftsamla i slutet av femte och ta en viktig seger.

Padasak vann de två första seten mot Aida, hade matchboll i tredje men lyckades inte avgöra. Istället kom Aida tillbaka starkt, vann fjärde lätt, tog tidigt ledningen i femte och kunde utan större bekymmer hålla undan till vinst.

Parallellt gjorde Alexander en av sina bästa matcher för säsongen. Han avfärdade kinaportugisen Zhao i tre raka och spelade ”som i fornstora dagar”. När vann Alex två matcher senast? Kapaciteten finns onekligen där, det gäller bara att kunna få fram den. Därmed räddade Alex också en poäng, men alla i laget visste att den poängen inte räckte.

Han som förstod det allra mest var Guillermo Martinez, som på ett nästan mirakulöst sätt lyckades vända ett hopplöst underläge till en mycket viktig vinst med 3-2 i set och hela matchen till 4-2 för FBTK.

Det jobbiga är, att FBTK trots segern är kvar på sistaplatsen i ligan. Tre lag har samma poäng och det kan räcka med ytterligare en för att säkra kontraktet. Kvar på programmet står Halmstad hemma, Warta hemma och Söderhamn borta. Går det att ta poäng i någon av dessa matcher? Kanske. Den bästa chansen är måhända Warta hemma, men det blir svårt!

Resultat

Ängby/Spårvägen Elit BTK – Falkenbergs BTK  2-4

Satoshi Aida – Guillermo Martinez  16-14, 11-8, 11-3

Tianming Zhao – Padasak Taniviriyavechakul 11-8, 11-13, 6-11, 11-6, 9-11

Daniel Schaffer – Alexander Franzén  7-11, 11-8, 8-11, 11-8, 6-11

Aida – Padasak  7-11, 5-11, 13-11, 11-2, 11-7

Zhao – Alex  9-11, 8-11, 7-11

Schaffer – Martinez  11-13, 14-12, 11-7, 13-15, 9-11