NoteratVeteraner

SM-silver till Bo Johansson och Lennart Nilsson i HD70!

Bo Johansson och Lennart Nilsson gjorde sensation i veteran-SM i Halmstad. Falkenbergsparet spelade hem silvermedaljerna i klassen HD70 efter mycket övertygande spel.

-Vi har ju satsat på dubbeln och tränat en hel del inför SM, så det var verkligen roligt att det gick så bra, konstaterade de båda mycket belåtet. Tyvärr blev det väldigt knappt om tid för vila mellan matcherna. Efter vår semifinal fick vi bara 5 minuter att pusta ut och ladda om, men det var inte därför vi inte nådde ända fram.

I poolspelet avgjordes avancemanget först i allra sista matchen, där Bo och Lennart besegrade Åke Karlsson/B-G Palmqvist med 3-0. I semifinalen ställdes FBTK-paret mot de regerande dubbelmästarna Hans-Erik Börjesson/Roger Sundqvist, dessutom silver- respektive guldmedaljörer i HS70. Men dubbel är något annat och segern togs hem med 3-1 i set.

I finalen väntade Ingemar Söderberg och Gerhard Silberbach, men då var orken slut och det blev förlust med 0-3.

-Vi gav allt i semin och sedan var det svårt att mobilisera nya krafter, konstaterade Bo Johansson. Men vi är väldigt nöjda med silver!

De nöjda och stolta FBTK-veteranerna Bo Johansson och Lennart Nilsson på prispallen.  (Foto: Linda Carlsson/Staffan Bengtsson, SBTFs hemsida)