ElitlagetNoteratOkategoriserade

Strålande match av FBTK gav seger mot Spårvägen, 5-3 efter tie-break

By 14 februari, 2019 No Comments

FBTK fick revansch för bortaförlusten i höstas när man efter tie-break, vinst 5-3, kunde hämta hem den viktiga bonuspoängen. Det var ett helt ”nytt” lag jämfört med förra hemmamatchen. Nu handlade det om laddade spelare och totalt fokus på uppgiften. Maken till den målmedvetenhet som FBTK-spelarna visade upp i tie-break var det länge man såg i Falkhallen.

An Shu inledde med att besegra Simon Berglund i raka set. Simon försökte med allt, men kom aldrig underfund med hur man ska göra för att slå An Shu. Gång på gång slog han ut bollen och sedan med båda armarna för att visa sin frustration.

På bordet bredvid möttes Padasak och Spårvägens duktige japan, Satoshi Aida, som inför matchen bara förlorat tre matcher i årets Pingisliga. Det var länge sedan vi såg Padasak så laddad. Dessutom visade han upp ett beundransvärt tålamod, när han envist rullade mot den defensivt mycket skicklige japanen. Vid ledning 2-0 i set brast tålamodet emellanåt och viljan att avgöra tog överhanden. Det straffade sig, men i fjärde var tålamodet på plats igen.

Magnus Pohjolainen inledde med att vinna första set mot Daniel Schaffer, men fick sedan ge sig i de följande seten. Magnus gjorde en bra match, men det saknas lite snabbhet i de lite längre duellerna, som väldigt ofta slutar med att Magnus slår bort sig.

Efter pausen ställdes Kina mot Japan, An Shu mot Satoshi Aida. Satoshi var gediget revanschsugen efter förlusten mot Padasak, överröstade till och med An Shu och kunde ganska enkelt spela hem matchen i raka set.

Padasak inledde bra mot Daniel Schaffer, dippade lite i andra set, tog sig samman i tredje och vann matchen på en kantboll i fjärde. Båda spelarna visade glimtvis upp strålande spel med blixtrande snabba dueller. Schaffer satte allt på ett kort, chansade en hel del och lyckades stundtals med allt. I det långa loppet var dock Padasak den bättre spelaren och vann rättvist.

Magnus Pohjolainen hade inte mycket att sätta emot Simon Berglund. Förlust i tre raka och därmed slutade lagmatchen 3-3 och skulle avgöras i tie-break.

An Shu började med att avfärda Satoshi med 11-1! An Shu lyckades med allt, Satoshi med inget. Hur japanen än försökte, fanns An Shu där med en blockering, vinkling eller smash. Satoshi trodde antagligen inte sina ögon. Den här spelaren hade han ju utklassat en stund tidigare!

Padasak ställdes mot Simon Berglund. Trots att Paddan brukar ha svårt med vänsterhänta spelare, kunde han efter bra spel ta hem setet med 11-7 och därmed var segern i hamn. FBTK fick därmed också revansch för förlusten i höstas och säkrade också definitivt kontraktet med Pingisligan inför nästa säsong. Mycket starkt gjort av en på förhand nederlagstippat trupp!

An Shu – Simon Berglund  11-9, 11-9, 11-9

Padasak T – Satoshi Aida  11-6, 11-7, 8-11, 11-8

Magnus Pohjolainen – Daniel Schaffer  13-11, 9-11, 5-11, 8-11

An Shu – Satoshi Aida  4-11, 7-11, 5-11

Padasak T – Daniel Schaffer  11-9, 8-11, 13-11, 11-8

Magnus P – Simon Berglund  2-11, 6-11, 6-11

Padasak – Simon B  11-7

An Shu – Satoshi Aida  11-1