ElitlagetNoterat

Tung förlust mot Kävlinge, 1-4

By 29 januari, 2018 No Comments

Läget mörknade i tabellens bottenskikt, när FBTK tappade hemma mot Kävlinge. Det hjälpte inte att Guillermo Martinez åter besegrade Magnus Molin och dessutom pressade Liao Cheng Ting till ett avgörande set.

Kävlinge blev i de övriga matcherna för svåra, och med hjälp av några lyckosamma kantbollar och nätrullare i avgörande skeden, kunde skåningarna vinna med 4-1 i det viktiga bottenmötet.

Guillermo Martinez inledde i stor stil mot Magnus Molin och tog hem första set med 11-1. Sedan blev det jobbigare, och Molin kunde inte bara kvittera utan dessutom ta ledningen med 2-1 i set. Martin reste sig dock berömvärt och kunde efter en nagelbitare avgöra i femte.

Carlos Caballero Cuéllar hade som väntat inte mycket att sätta emot Kävlinges segermaskin Liao Cheng Ting, som vann i raka set.

Alexander Franzén ställdes därefter mot en av sina svåraste motståndare, David McBeath. Alex fick en riktig mardrömsstart och förlorade de två första seten med stora siffror. Ivrigt påhejad av sina lagkamrater kunde Alex kämpa hem tredje och det såg länge lovande ut i fjärde. De avgörande bollarna studsade inte Alex’ väg och McBeath kunde vinna matchen via 11-9 i fjärde.

FBTK hade verkligen behövt den matchen för att ha en chans till poäng. Nu kom ansvaret att vila oerhört tungt på FBTKs båda spanjorer, Guillermo och Carlos.

Guillermo Martinez tog sig an Liao Cheng Ting och visade ingen som helst respekt för Pingisligans enda obesegrade spelare. Martin vann första efter utmärkt spel, förlorade andra och tredje, men kämpade sig tillbaka in i matchen genom att ta hem fjärde och tvinga fram ett avgörande set. Tyvärr kom Guillermo under med stora siffror i inledningen, och sedan kunde Liao säkert bevaka sin stora ledning till setvinst. All heder till Guillermo Martinez, som verkligen visade att ingen numera går säker för honom.

Carlos fick ingen rolig start mot David McBeath. Han tappade de två första klart, men gav inte upp och kunde välförtjänt vinna tredje. I fjärde var han inte långt ifrån, men fick till slut se sig besegrad med 11-8.

Därmed hade Kävlinge tagit hem segern i matchen och ryckt ifrån FBTK i tabellens botten. Nu vill det till att Padasak Taniviriyavechakul kommer tillbaka i god form för de fyra avslutande ligamatcherna. Loppet är inte kört, men det kommer att krävas mycket av de våra för att kontraktet ska klaras.

Matcherna:

Martinez – Molin 11-1, 7-11, 8-11, 11-5, 11-9

Caballero – Liao 7-11, 4-11, 9-11

Franzén – McBeath 4-11, 3-11, 11-8, 9-11

Martinez – Liao 11-7, 6-11, 5-11, 11-9, 5-11

Caballero – McBeath 6-11, 4-11, 11-9, 8-11