NoteratVeteraner

Vaggeryd BTK – FBTK vet 1-3

By 11 december, 2017 No Comments

Att kunna åka hem från Vaggeryd med en nyvunnen seger i bagaget hör inte till vanligheterna för FBTKs veteraner.Senast det hände var 2015 och gången dessförinnan var det 2010. Men nu hände det alltså igen.

Klubbmatchen slutade 3-1 i halländsk favör. Enda hemmasegern togs på bord 1, där Vaggeryds erkänt duktiga förstalag kunde ta en klar seger med 7-3.

Övriga FBTK-lag lyckades vinna med minsta möjliga mariginal, 6-4. Av de 40 spelade singel- och dubbelmatcherna vann FBTK 21 mot Vaggeryds 19. Det var alltså oerhört jämnt.

Bara en spelare i FBTK lyckades den här gången ta full pott, det vill säga 3 singlar och delaktighet i dubbel. Tore Andersson i lag 4 var ensam om den bedriften.

Flera av falkenbergarna hade stora bekymmer att bemästra smålänningarnas material. Långnabb och/eller kortnabb med eller utan svamp, antigummi och till och med en och annan alldeles ”vanlig” backside ställde till problem för FBTK-spelarna. Många av Vaggeryds spelare var dessutom mycket skickliga på att utnyttja sitt material, bland annat genom att snurra på sin racket.

Det var också premiär för veteranernas nya matchdräkt, som i och med vinsten fick bästa tänkbara start…

Efter klubbmatchen bjöd hemmalaget helt enligt traditionen på korv med bröd och kaffe med dopp.

 

Resultat:

Vaggeryds BTK – Falkenbergs BTK  1 – 3  (19-21)

Lag 1  7-3  Klas Johansson 2, Lennart Nilsson 1, Rolf Johansson

Lag 2  4-6  Marita Neidert 3, Sven Johansson 3, Hans-Åke Benjaminsson

Lag 3  4-6  Karl-Arne Karlsson 2, Christina Lindskog 2, Tommy Lindskog 2

Lag 4  4-6  Tore Andersson 3+dbl, Tommy Johansson 1+dbl, Tommy Persson 1