NoteratVeteraner

Vänskapsbesök av Brønshøj hos FBTKs veteraner

By 16 mars, 2018 No Comments

Det traditionella utbytet med Brønshøj ägde i år rum i Falkenberg onsdagen den 14 och torsdagen den 15 mars. Som vanligt spelades en mängd matcher, men den sociala samvaron är minst lika viktig. Utbytet började i mars 2013, när FBTKs veteraner gästade Köpenhamn. Nu var danskarna för tredje gången i Falkenberg. Det var således 5-årsjubileum och det sjätte mötet klubbarna emellan.

Besöket inleddes med lunch. Christina och Berith hade gjort mycket omtyckta ”smörrebröd” på svenska.  De danska spelarna bodde på Hwitan, där veteranerna på kvällen bjöd på middag och underhållning i form av dansk-svensk quiz. För underhållning svarade som vanligt också Krølle som tillsammans med brønshøjspelarna också framförde klubbens ”nationalsång”.  FBTK fick också mottaga en gåva från gästerna. Det är en tavla som åskådliggör vad som hände i slaget vid Køge Bugt. Ett unikt slag mellan Danmark och Sverige, då det slutade oavgjort! Eventuellt är tavlan ett krigsbyte, som nu återlämnades till svenskarna…

Brønshøj kom till Falkenberg med 20 spelare, varav 4 lånats in från Ballerup. FBTK var hårt drabbat av den förkylnings- och influensaepidemi som hemsökt Falkenberg. Dessutom befann sig ett antal av hemmalagets veteraner på semesterresor. Därför hade laget förstärkts med spelare från Laholm och Byttorp. På onsdagen spelades sex matcher med tremannalag och en match med tvåmannalag. Torsdagen ägnades åt tvåmannalag, såväl för- som eftermiddag. Mellan de två matchpassen på torsdagen stod Christina för uppskattad lunch.

När sammanräkningen gjordes efter avslutat spel, visade det sig att FBTK  något överraskande avgått med segern. Brønshøjs veterangeneral, Torben Reiff, tackade för gästfrihet och ”hygge” samt överlämnade till Tommy det av Brønshøj uppsatta vandringspriset, en pokal med anknytning till slaget vid Køge Bugt. Klubbarna fastställde också datum för nästa möte. Det blir den 20-21 mars 2019 i Köpenhamn.