NoteratVeteraner

Veteranerna tog efterlängtad vinst borta mot PBTK Helsingborg, 5-1

By 30 januari, 2019 No Comments

Det var nio år sedan det hände senast! I januari 2009 lyckades FBTKs veteraner besegra Helsingborg på bortabord. Nu hände det igen. Matchen spelades med sex tvåmannalag och segersiffrorna blev 5-1 i FBTK-favör. Siffrorna för singel- och dubbelmatcher antyder att det var jämnt, 14-11 till FBTK.

Lars Hällström övertygade stort i lag 1 och besegrade Georg Holmqvist i en knallhård femsetsmatch. I lag 2 var Nisse Billing tillbaka efter långledighet och tillsammans med Bo Johansson blev det en säker seger.

I lag 3 fick Rolf och Sven Johansson verkligen bita i för att bärga hem en knapp vinst. Tre av fem matcher gick till skiljeset och i två av matcherna slutade avgörande set med minsta möjliga marginal. På fjärdebordet var det ännu jämnare. Där gick samtliga spelade matcher till skiljeset! Undantaget var sista matchen, där Helsingborg lämnade w.o. Men då var FBTKs vinst redan säkrad…

I FBTKs lag 5, med Tore Andersson och Tommy Persson, visade Tommy att formen är i kraftigt stigande. Totalt släppte lag 5 bara två set! Lag 6 ställdes mot ett par nya bekantskaper och fick en obehaglig överraskning som slutade 0-5 i baken.

Efter matchen bjöd hemmalaget på fika. Bo Johansson tackade för god match och hälsade helsingborgarna välkomna till Falkenberg den 17 oktober.

PBTK Helsingborg – Falkenbergs BTK  1 – 5  (11-14)

Lag 1:  2-3  Lars-Hällström 2, Lennart Nilsson 1

Lag 2:  1-4  Nils Billing 2+dbl, Bo Johansson 1+dbl

Lag 3:  2-3  Rolf Johansson 2, Sven Johansson 1

Lag 4:  1-4  Hans-Åke Benjaminsson 2, Karl-Arne Karlsson 1 + 1 w.o.

Lag 5:  0-5  Tore Andersson 2+dbl, Tommy Persson 2+dbl

Lag 6:  5-0  Tommy Johansson, Hans Larsson