NoteratVeteraner

Veteranerna tog knapp seger mot Kinna, 3-2

By 22 november, 2018 No Comments

Det blev seger med minsta möjliga marginal för FBTKs veteraner, när Kinna gästade Falkhallen. Klubbmatchen slutade 3-2 i hemmafavör efter många jämna matcher, särskilt på bord 3, 4 och 5.

FBTKs förstalag kunde tämligen enkelt spela hem en vinst med hela 10-0. Kinna fick faktiskt bara med sig ett enda set på de tio matcherna.

FBTKs lag 5 tog en säker seger. Matchen slutade 7-3, sedan Bert-Ove Sunebrand övertygande vunnit sina tre singelmatcher.

De övriga matcherna var betydligt jämnare. Samtliga slutade med 6-4-segrar, varav två gick till Kinna. För vårt andralag var det på vippen att segern hade blivit klarare. Både Tore Andersson och Hans-Åke Benjaminsson tappade en match var i skiljeset med minsta möjliga marginal. Tore med 16-18 mot Per-Åke Älverbrandt och Hans-Åke med 10-12 mot Sven-Erik Backlund. Vår långväga hemmaspelare Hasse Karlsson fortsätter att imponera och tog tre nya singelsegrar. Dessutom var han delaktig i dubbelvinsten.

I Kinnas lag 3 var Göran Arvidsson en svår nöt att knäcka. Eller var det hans racket som ställde till det för hemmaspelarna?

Lag 4 spelade en mycket jämn match. Den avgjordes inte förrän i tionde matchens femte set. Då lyckades Slavo Cindric manövrera ut FBTKs Arne Fredman.

Efter matchen bjöds gästerna på korv med bröd och kaffe med dopp på balkongen utanför kansliet. Returmötet i Kinna spelas preliminärt den 6 februari 2019.

Resultat

Falkenbergs BTK – Kinna BTK  3 – 2  (31-19)

Lag 1  10-0   Rolf Johansson 3+dbl, Nils Billing 3, Lars Hällström 3, Lennart Nilsson dbl

Lag 2   6-4   Hasse Karlsson 3+dbl, Hans-Åke Benjaminsson 2+dbl, Tore Andersson

Lag 3   4-6   Tommy Lindskog 3, Tommy Persson 1, Rune Andersson

Lag 4   4-6   Hans Larsson 2, Dick Torstensson 1+dbl, Arne Fredman dbl

Lag 5   7-3   Bert-Ove Sunebrand 3, Berith Bengtsson 2, Ingela Persson 2