NoteratVeteraner

Veteranerna vann mot Varberg, 4-1

By 28 februari, 2018 No Comments

Det blev seger för FBTKs veteraner, när Varberg kom till den något kylslagna Falkhallen för det 38:e mötet mellan klubbarna. Segersiffrorna kom att skrivas till 4-1 (22-18) efter en lång rad jämna och ovissa matcher. Länge såg det det ut som att FBTK inte skulle kunna få ihop ett lag att matcha mot grannarna i norr. Inte förrän kvällen före match, kunde Hans-Åke Benjaminsson ge klartecken till Gert Karlsson i VBTK.

Hela 15 av FBTKs veteraner hade av olika skäl lämnat återbud. Influensa, förkylning, semesterresor, skador och till och med operationer spökade in i det sista för laguttagarna Hans-Åke och Tommy Andersson. Även Varberg hade av liknande anledningar tvingats lämna ett antal spelare hemma.

Klubbmatchen spelades med fem lag, där lag 1 och 2 utgjordes av tvåmannalag, medan lag 3, 4 och 5 var traditionella tremannalag.

Att det var jämnt och ovisst in i det sista, bevisas bland annat av det faktum att Hans-Åke Benjaminsson i tredjelaget den här gången var ensam om att ta full pott, tre singelvinster och del i dubbelseger.

Efter matchen bjöds såväl hemmaspelare som gäster på korv med bröd och efterföljande fika på hyllan utanför kansliet. Gert Karlsson framförde varbergarnas tack för god match och god förplägnad. Gert uttryckte också sin saknad över nyligen bortgångne Bertil Mårtensson. Gert kunde bland annat berätta, att han redan som 14-åring spelat mot Bertil, som på den tiden representerade Getinge.

Returmötet i Varberg blir preliminärt onsdagen den 28 november.

Falkenbergs BTK – Varbergs BTK  4 – 1  (22-18)

Lag 1  4-1  Nils Billing 2, Rolf Johansson 2

Lag 2  3-2  Sven Johansson 2, Klas Johansson 1

Lag 3  6-4  Hans-Åke Benjaminsson 3+dbl, Tore Andersson 1+dbl, Jan Bengtsson 1

Lag 4  2-8  Tommy Johansson 1+dbl, Tommy Persson dbl, Rune Andersson

Lag 5  7-3  Tommy Lindskog 3, Hans Larsson 2+dbl, Arne Fredman 1+dbl

Tore Andersson i aktion mot förre elfsborgaren Bengt Andersén

Tommy Persson fick till slut ge sig med 11-13 i avgörande mot Finn Thörn

Jan Bengtsson på väg att avgöra mot Bo Andersson. Vinsten innebar seger med 6-4 för lag 3

Hans Larsson tog två viktiga singelsegrar och vann dessutom dubbeln i par med Arne Fredman