NoteratVeteraner

Vinst mot Vaggeryd i sista vårmatchen, 3-1

By 28 mars, 2018 No Comments

FBTKs veteraner vann det 33:e mötet med Vaggeryds BTK. Av de fyra matcherna med tremannalag slutade tre med seger för FBTK, medan Vaggeryd kunde ta hem segern på förstabordet. Klubbmatchen slutade således med FBTK-vinst med 3-1. Räknat i singel- och dubbelmatcher blev FBTKs segersiffror 28-12.

Båda lagen var drabbade av återbud på grund av sjukdom och skador. För FBTKs del medförde detta bland annat att minderårige Micael Godtman fick göra ett lyckosamt inhopp.

Den här gången var det flera hemmaspelare som tog full pott. Sven Johansson och Micael Godtman i lag 2, Tommy Lindskog i lag 3 samt Tommy Persson och Leif-Arne Svensson i lag 4 vann sina tre singelmatcher och var dessutom delaktiga i dubbelvinst.

Efter matchen bjöds gästerna på korv med bröd och kaffe med dopp på hyllan utanför kansliet. Som vanligt svarade Berith Bengtsson och Christina Lindskog för skaffningen. De båda lagen tackade varandra för god match och Lars-Evert Eskilsson utlovade vaggerydsvinst i nästa match, som preliminärt bestämdes till den 15 november.

Falkenbergs BTK – Vaggeryds BTK  3 – 1  (28-12)

Lag 1  3-7    Lennart Nilsson 2, Rolf Johansson 1, Klas Johansson

Lag 2  10-0 Sven Johansson 3+dbl, Micael Godtman 3+dbl, Hans-Åke Benjaminsson 3

Lag 3  6-4   Tommy Lindskog 3+dbl, Tommy Johansson 1+dbl, Jan Bengtsson 1

Lag 4  9-1   Tommy Persson 3+dbl, Leif-Arne Svensson 3+dbl, Hans Larsson 2

Jan Bengtsson fick till slut ge sig mot Adorjan Ermler